Miről szól az oldal?

A Gyereknevelés szenvedés nélkül portál

  • empatikus, együttérző nevelés, azaz válaszkészség, kötődő nevelés, biztonságos kötődés, otthonszülés, erőszakmentes kommunikáció (EMK, P.E.T., Beszélj úgy…), unschooling (szabad tanulás), alapvető pszichológiai és pedagógiai ismeretek és egészség

témában nyújt tájékoztatást cikkek, könyvismertetők, videók, és egyéb tudásanyagok formájában. Szülőknek, leendő szülőknek és érdeklődőknek.

 

Az oldal felépítéséről:

  • FŐOLDAL: legutóbbi cikkek témák szerint, és vegyesen.
  • ERŐSZAKMENTES KOMMUNIKÁCIÓ: elemzések, cikkek, könyvbemutatók
  • ERŐSZAKMENTES MESÉK: dolgozunk rajta…
  • LEGFONTOSABB PSZICHOLÓGIAI, PEDAGÓGIAI ISMERETEK, AMIT MINDENKINEK ÉRDEMES TUDNIA
  • MINDEN MÁS, AMI FONTOS: minden más témájú cikk, ami nem erőszakmentes kommunikáció, de szintén fontos a gyereknevelésben
  • INFÓBÁZIS: Itt sokrétű ajánlókat találhatsz, illetve olyan ajánlott szakértőket, akik az oldal szellemiségéhez a lehető legközelebb állnak. Hozzájuk bizalommal fordulhatsz, ha kérdésed, gondod, vagy problémád van.
  • KAPCSOLAT: elérhetőségeink és az oldal adatai

 

A Gyereknevelés szenvedés nélkül oldal célja:

a gyereknevelés, mind a gyerekeknek, mind a szülőknek örömteli, szenvedés-, erőszak- és erőlködés-nélküli legyen.

 

Miért szokott szenvedést okozni a nevelés sok szülőnek és gyereknek?

Mert olyan hiedelmeken alapul, ami ellentétes az elme, az emberi természet és biológiai felépítésünkkel, működésünkkel.

A nevelés a társadalmi rendszer alapja, illetve mivel a meglévő társadalmi rendszer határozza meg a tananyagot, és a tanulás módját is, az életformánkat is, azt hisszük, hogy ez a jó, ez a természetes, csak azért mert ebbe születtünk. Mert senki nem mondta, hogy máshogy is lehet. Mert a társadalmi rendszernek az a lényege, hogy benne maradj, és a mindennapi túlélésedért küzdj, ne gondolkodj el rajta, hogy jobban is élhetnél, hogy mindenki más is jobban élhetne. A tudományos eredmények már rég alátámasztották ezt, ideje lenne végre alkalmazni is!